HIDDEN

 

Kunsthistoriker Nina-Emile Barfod skriver:

”I denne udstilling inviterer Judith Stohn dig indenfor. Judith udtrykker sig gennem fotografier, hvor hun iscenesætter sig selv, men også de ting, der omgiver hende. Hun sætter hverdagsgenstande og mennesker i nye sammenhænge og overrasker beskueren. Mange af værkerne indeholder kontraster – fx i skrøbelighed og styrke, forgængelighed og evighed. Værkerne ses i ophængningen nærmest som en samlet fortælling, et slags makrokosmos, men værkerne har i enkeltvis i mikrokosmos deres helt egne, selvstændige fortællinger også og kan sagtens stå på egne ben. Judith har et smil på læben i sin arbejdsproces og det hænger ved i værkerne. Når du træder ind i Judiths verden, får du både en æstetisk oplevelse og du kan smile med hende.”

Judith Stohn 210112

 Køb dem her via hjemmesiden ”kontakt” eller se dem i galleriet.

 

 

From the edges - Melankolsk æstetik Fotografier af Maria Fynsk Norup og Henrik Haupt.

 

Kolde januar byder på en fotoudstilling, som tiltaler det æstetiske øje. Henrik Haupt fotograferer sine omgivelser. Han betragter dem nøje og er nysgerrig på det, som mennesker efterlader sig; tomme og efterladte bygninger, som forfalder og overtages, måske endda erobres, i en stadig proces af naturen. Hans værker er æstetiske i deres kontraster mellem klare farver og gråtoner, mellem lys og mørke, mellem natur og kultur. Der ligger mange fortællinger i værkerne, som venter på at blive digtet. Maria Fynsk Norups billeder er iscenesatte kunstfotos, hvor kroppen, tiden og rummet udforskes. Kroppen stråler lysende på den mørke baggrund og danner kontrast, så den tiltrækker sig opmærksomhed. Den bevæger sig i yderpositioner, som om den afsøger egne og det omliggende rums grænser. Hendes værker er meget æstetiske; fuldstændig afstemte i deres farver, linjer og former, som nærmest fremstår grafiske. Også her får man lyst til at digte fortællinger ud fra motiverne. Begge kunstnere balancer på blandingen af melankolske motiver og hyper æstetiske formsprog.

Nina-Emilie Barfod, kunsthistoriker

 Fynsk Norup Maria ockenlund 03Henrik Haupt ockenlund 04
 Køb dem her via hjemmesiden ”kontakt” eller se dem i galleriet.

 

 

 

Farvespil.

 
Stærke, kraftige farver sitrer på lærrederne i denne udstilling af to kunstnere. 

I Else Frøsigs værker bruges komplementærkontraster og stærke farver til at fremhæve hinanden og motivet. På lærrederne springer potteplanter frem fra fladen og mennesker ser ud på beskueren. Mennesket som motiv går igen i såvel hendes malerier som i hendes papirskulpturer. Men hvor malerierne styres af kunstneren, er skulpturerne frirummet, hvor Else Frøsig lader materialet styre og finurlige figurer opstår. 

I Martin Stenbak Dreschers dynamiske malerier mødes beskueren af motiver med genstande, som enten kun lige kan genkendes eller måske endda er fuldstændig abstrakte. Hos Martin Stenbak Drescher bygges maleriernes farver op af mange lag farve, så de fremstår opakke (fortættede) og dermed kraftige, hvilket dertil er med til skabe rum i værkerne. ( Nina-Emilie Barfod kunsthistoriker.) 
Martin Stenbak Drescher ockenlund 04
else frosig ockenlund 04
 
 Køb dem her via hjemmesiden ”kontakt” eller se dem i galleriet. 

 

  

Stille forvandlinger


Denne udstilling giver beskueren et rum til at fordybe sig i det helt store livstema ”forvandlinger”.
Sonny Schneiders lertøjsfigurer forvandles fabulerende og legende og udvikler sig for øjnene af beskueren, mens man bevæger sig omkring skulptur-tableauerne. Hans tuschtegninger virker mere kontrollerede pga. de klare linjer, men også her handler motivet om forvandling, da motiverne er diffuse og mennesker og dyr smelter sammen med hinanden og naturen, frisatte fra køn og art.
Vibeke Jensens akrylmalerier arbejder med rum og stemninger gennem brugen af farver, samt lys og mørke. Stemningerne skabes gennem mange laserende lag af maling og lysets sitren opstår gennem maleteknikken med prikker af maling. For øjet opstår sanselige rum, hvor formerne er delvist opløste og noget ulmer i krogene. Rummene kan nærmest virke som metafysiske rum, hvor livets gang kan kontempleres.
               Nina Emilie Barfod, kunsthistoriker

 

vibekejensen 1 ockenlundsonnyschneider ockenlund

 Køb dem her via hjemmesiden ”kontakt” eller se dem i galleriet.