Jørgen Johansson

i Galleri Øckenlund den 1. - 23. februar 2020

N street Y view C

er en fotografisk beretning fra New York. I udstillingen skildres byen og nogle af dens indbyggere på poetisk vis som fragmenterede framegrabs fra en større fortælling.  Billederne er taget på gaderne i New York i de koldeste vintermåneder, hvor byen danner kulisse til en beretning, som publikum selv må klippe sammen. Alle billeder er fotograferet med et analogt 6x6 kamera og har dermed en filmisk tekstur, der klæder den mytologiske by.

Jørgen Johansson er uddannet filmfotograf fra Den Danske Filmskole og har stået bag kameraet på film som Flammen og Citronen, Italiensk for begyndere, Bænken, Frygtelig Lykkelig samt tv serier som Broen, Forbrydelsen, Borgen mfl.

Jørgen Johansson har modtaget både Bodilpriser og Robertpriser for sit filmiske arbejde. Den ene af hans 3 bogudgivelser er netop en bog fra New York.

 

 

 grethenissennyt20ockenlund 1  

 

 

i Galleri Øckenlund den 1.-23. marts 2020

 

Anna Grethe Aaen og gæsteudstiller Laila Stenderup 

annagretheaaen 4 galleriockenlund kopi

 

Anna Grethe er uddannet på Århus Kunstakademi og har en lang kunstkarriere bag sig. Hun har udstillet næsten ”overalt”. På anerkendte censurerede udstillinger, på gallerier, kunsthuse, museer mm.

Anna Grethe arbejder især med oliemalerier og naturen spiller en stor rolle i hendes billeder.

Hun nyder at give maleriet stemning ved hjælp af farver, men lyset er altid det vigtigste for hende.

Anna Grethe Aaen har til denne udstilling inviteret en gæsteudstiller, nemlig

Laila Stenderup

 

 

 

 Laila Stenderup. 1 galleriockenlund kopi

Ifølge Laila ligger hemmeligheden i at arbejde med keramik både i at have en æstetisk fornemmelse for form, men også i at forstå leret – at forstå, hvordan materialet opfører sig og tager imod de påvirkninger hun som keramiker giver det.

Arbejdet starter ved drejeskiven, og efterfølgende bliver hver enkelt krukke, vase eller skål bearbejdet, så de fremstår som et unikt værk. Laila er uddannet på det jyske kunstakademi, Århus.