Udstillingsperiode 1- 23. Oktober 2018, Wood Veins

Fernisering lørdag den 29. September kl. 14-17

Jørgen Johansson, filmfotograf (f. 1960) viser med fotoserien, Wood Veins, en tankevækkende udstilling, der gennem fotografiets muligheder udfordrer og undersøger den menneskelige perception og måden hvorpå, vi ser og forstår verden omkring os.

Wood Veins afbilder træer, fotograferet i deres naturlige miljø. Deres æstetiske udtryk, hvor alle billeder er reverseret, så de fremstår som negativer og siden kopieret på et klassisk fransk papir, skaber med den særlige farvemanipulation nye udtryk og associationer til det ellers velkendte motiv;

Ét værk synes indbydende og rart, mens et andet fremstår faretruende og uhyggeligt. Motivet er enkelt men det stærke visuelle udtryk gør værkerne dybe i form og indhold. Der skabes dermed en ramme for en fortælling, der blot venter på at blive fortalt, og hvor den enkelte beskuer kan læse sine egne narrativer ind i værkerne. Wood Vein gør os opmærksom på, hvorledes vi kan erfare det velkendte på nye måder, og hvert billede danner således et mulighedsrum for at genopdage verden.

Jørgen Johansson er internationalt anerkendt filmfotograf, uddannet fra Den Danske Filmskole i 1993. Han har flere gange modtaget Bodilprisen og Robertprisen for sit filmarbejde og er især kendt for sit arbejde på Flammen og Citronen, Frygtelig Lykkelig, Broen, Forbrydelsen blandt andre.

Kunsthistoriker Cilia Espeland

 

 1 23. oktober 2018 Jørgen Johansson Filmfotograf Har tidligere udstillet i 2017 Galleri ØckenLund

 

Udstilling er 1 - 23. Oktober

Desuden åbent:

Torsdage kl. 14-17

Fredage kl. 14-17

Lørdage kl. 10-13

Galleri ØckenLund

Kronprinsesse Sofies Vej 6, 2000 Frederiksberg, Tlf. 26737779 ved Henny Lund