Virtuel udstilling i Galleri ØckenLund

 

Helga Benediktsdóttir udstiller 1-23. februar 2022.

 

Glæd dig til spændende malerier.

 
Kunsthistoriker om udstillingen:

”I Helga Benediktsdóttirs akrylmalerier står opstillinger med krukker og planter som det centrale motiv. Opstillinger, som i første øjekast, kan virke rent dekorative i deres fine æstetik, men som er langt mere end det. De omhandler mennesket i det store og i det nære perspektiv. De forholder sig til menneskets forhold og indbyrdes relationer, hvor de tematiserer fx. ægteskabet, som ses gennem planternes relation til hinanden i deres fælles hjem – krukken. Man får intet at vide om deres baggrund, hvilket afspejles i kompositionen, hvor man kan ikke se bunden af krukken. Farvevalgene i værkerne er nøje besluttet ud fra farvernes virkning og den stemning og følelse, de videregiver til beskueren. Farverne kan fx give behag/ubehag, rolighed/urolighed osv.
Opstillingen som motiv, kredser ofte, kunsthistorisk set fra Barokken og frem, omkring temaet ”vanitas”, men ikke i Helga Benediktsdóttirs værker. I disse opstillinger er det overordnede tema ”vækst” og det æstetiske formsprog står som modpol til en ydre verden, som kan virke barsk og grum. I disse opstillinger tages der udgangspunkt i mennesket og malerierne bliver allegorier over menneskets forhold.
                     
            Kunsthistoriker Nina-Emilie Barfod
 

Billederne kan ses fra den 1. februar på Galleriets hjemmeside www.ockenlund.dk , på facebook under "Galleri ØckenLund" og Hennys personlige side ”Henny Lund”. Desuden Instagram under "ockenlund.dk"
 

Vil du købe direkte af kunstneren eller se nærmere på billederne, kan du aftale fremvisning i Helga Benediktsdóttirs atelier på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf. nr. 51353504. 
Du kan desuden spørge til eller købe via galleriet ved henvendelse til Henny tlf. 26737779.


Godt Nytår til Jer alle.
 
I 2022 vil Galleri ØckenLund præsentere 3 - 4 udstillinger. Der kan ansøges om udstilling ved henvendelse til undertegnede.
 
Pas godt på Jer selv og hinanden.
Mange hilsner
Gallerist Henny Lund.
 
 

Kontakt os via hjemmeside og evt. mail i hele udstillingsperioden.
Nærmere oplysninger vil fremgå af hjemmesiden og på facebook 

Vær opmærksom på linket til virtuel udstilling, hvor der løbende kommer billeder fra den aktuelle udstilling. (link)
 
 
 
Se yderlige informationer på vores WEB-site